Ми завжди на зв'зку

+38 (067) 551 24 20

decorelhome@gmail.com

Магазини

ТЦ Атмосфера, Столичне шосе, 103

+38 (067) 496 60 15

Обробні дошки - незамінний атрибут на кухні

ОБРОБНІ ДОШКИ - НЕЗАМІННИЙ АТРИБУТ НА КУХНІ

 

   

     Обробна дошка - це невід'ємний атрибут будь-якої господині. І сьогодні неможливо уявити приготування їжі без використання обробної дошки. Погодьтеся, що у кожного на кухні вона є і ще й не одна!

Наша стаття буде присвячена вибору обробної дошки, догляду за нею і маленьким секретам для любителів готувати!

     Всі ми звикли, що обробна дошка має бути виготовлена з натуральної сировини - дерева. Але мало хто замислювався, що дерев'яна дошка накопичує і вбирає всі запахи і смаки продуктів, які Ви нарізаєте. І як би Ви її не мили, запах та бактерії все одно залишаються. Не рекомендується використовувати дерев'яну кухонну дошку для м'яса чи риби, адже дерево, як натуральний продукт, вбирає в себе всі бактерії. Тому згодом така дощечка може бути носієм небезпечних речовин, цвілі.

     Щоб дерев'яна дошка прослужила довше, їй необхідно забезпечити відповідний догляд:

     - перш за все, пройдіться по її поверхні наждачним папером

     - видалить рештки тирси серветкою

     - рясно змастіть поверхню дошки рослинною олією (краще за все підійде лляна) та залиште сохнути

     Так Ваша улюблена дерев'яна дошка прослужить набагато довше. Та все ж, рекомендуємо використовувати дошки з дерева для нарізки бакалії чи як блюдо для подачі хліба та сиру.

 

         

 

     Зваживши усі плюси та мінуси, найоптимальнішим варіантом буде скляна обробна дошка, адже вона доступна по ціні та легка в догляді.    

     Обираючи сляну дошку, зупиніть свій вибір на тих, які виготовлені з загартованого скла, адже така дошка витримує температуру до 150° C. Також, зверніть увагу на наявність силіконових чи пластикових ніжок, які не дадуть дошці ковзати по поверхні і зроблять приготування їжі зручним та приємним.

    Скляна дошка, як і будь-яка інша, може залишати неприємний запах, але позбутись його набагато легше, просто натріть поверхню дошки половиною лимона.